Duurzaamheid is meer dan milieu
Duurzaamheid zit inmiddels aardig in ons DNA bij ABS Autoherstel. Dus we mogen best eens uitleggen op welke manieren we daarmee bezig zijn. Hoe we de keten toekomstproof maken. En dan heb ik het echt niet alleen over zonnepanelen.
Eerlijk is eerlijk: het begon natuurlijk wèl met zonnepanelen. Als een van de eerste schadeherstelbedrijven in Nederland maakte de vestiging op Texel werk van energiebesparende maatregelen. Inmiddels volgen steeds meer ABS-ondernemers dat voorbeeld. Want het gebruik van fossiele brandstoffen terugdringen is natuurlijk goed voor het milieu, maar veel ondernemers nemen de sprong omdat het gewoon een goede investering voor de toekomst is. Omdat ze het merken in hun portemonnee.
Voorbereid op de toekomst
Begin dit jaar zijn we gecertificeerd door Erkend Duurzaam, een keurmerk dat laat zien dat we maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus nemen. Het label is gericht op de ontwikkeling van beleid en strategie en duurzame inzetbaarheid van werknemers. Want dat is voor ons zeker een speerpunt. We kampen tenslotte met een tekort aan goed personeel, dus we doen er alles aan om gemotiveerde vakmensen aan ons te binden.
Als we toekomstproof willen zijn, kunnen we het ons niet veroorloven achter de feiten aan te lopen. Daarom zorgen we er voor dat ons personeel goed is opgeleid en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Als er een nieuw model Tesla op de markt komt, moeten wij die techniek zo snel mogelijk beheersen. Want het kan best zijn dat iemand schade rijdt met zijn spiksplinternieuwe auto. Dan moeten wij weten hoe we die schade veilig en volgens alle normen moeten herstellen.
ABS Academy
We gaan het komende jaar flink inzetten op de ABS Academy om het opleidingsaanbod te vergroten en onze mensen de mogelijkheid te geven zich bij te scholen. Want dat bijscholen is nodig. De reguliere opleidingen leveren goede schadeherstellers af, maar zij leren het meeste in de praktijk. En de opleidingen sluiten daar niet altijd even goed op aan. Daarnaast is het natuurlijk onderdeel van onze duurzame aanpak om werknemers zo lang mogelijk vast te houden. We bieden ze dus graag doorgroeimogelijkheden en ontwikkelkansen.
Ook bieden onze ondernemers zij-instromers graag de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in het schadeherstel vak. Mensen die vanuit een andere beroepsgroep de overstap maken naar onze branche. Zo kon Robert als voorbewerker aan de slag bij ABS Autoherstel Le Mans.
Totaalherstel
Met ABS Totaalherstel hebben we natuurlijk al een flinke slag geslagen op het gebied van duurzaamheid. Nieuwe technologieën, minder schades en gebrek aan personeel dwongen ons na te denken over een andere manier van werken. Zodoende hebben we Totaalherstel visie ontwikkeld. Als keten kunnen wij elke schade – ongeacht merk, soort en grootte – op de juiste plek, met de juiste mensen en op de meest efficiënte manier repareren mét behoud van geldende (fabrieks-)garanties.
Daarbij komt dat we op deze manier een bedrijf neerzetten dat klaar is voor de toekomst. We kunnen altijd inspelen op nieuwe ontwikkelingen en technologieën.
Autobezit verandert
Als we kijken naar de toekomst zien we ook dat autobezit verandert. Jongeren hoeven niet per se meer een auto te hebben als ze hun rijbewijs hebben gehaald. Zeker in de grote steden niet. We merken ook in onze vestigingen dat de kijk op autobezit verandert. Was de auto vroeger een statussymbool, nu is het steeds meer een gebruiksvoorwerp. Zeker voor leaserijders of mensen die gebruik maken van een deelauto. In dit interview vertelt Marc hoe hij zijn auto gebruikt.
De komende periode gaan we dieper op het thema duurzaamheid in. We laten zien hoe het binnen ABS Autoherstel terug komt, wat het oplevert en hoe het ons werken verandert. Hou dus deze blog in de gaten, via de socials of de nieuwsbrief.